Четвърти адвент

Прочит: Битие 45:4-15

 

„Но ако някой, който има благата на този свят, вижда брат си в нужда, а заключи сърцето си за него, как ще пребъдва в него Божията любов?“

(1 Йоан. 3:17)

 

Преди няколко години със семейството ми преминахме през тежък период. Катастрофирахме с новата си кола, съпругата ми се нуждаеше от коремна операция, а аз изгубих работата си. Наближаваше Рождество Христово и празната елха още повече ни напомняше за трудната ситуация. Тогава, в един студен и мрачен декемврийски ден при мен дойде една жена от църквата. Тя ми прошепна: „Човекът, при когото работя, иска да помогне на вашето семейство“. Не знаех как да реагирам. „Просто приеми“ – ми каза тя.

След библейския урок жената ни закара у дома. Когато отвори багажника на колата, в него имаше коледни подаръци. През следващите няколко седмици тя продължи да носи у нас всякакви пакети с необходими неща, в които имаше и картички от различни хора. Те ни изпращаха и пари, за да можем да се справим с финансовите си проблеми.

Споменът за тази топлота и любов и до днес пълни очите ми със сълзи. Нашият анонимен благодетел ни показа на дело какво е любовта. Тя е да дадеш, без да очакваш нещо в замяна. Любовта не се стреми към награда, докато прославя Бога, помагайки на всеки в нужда.

 

Молитва: Боже, Който се грижиш за всяка наша нужда, искаме да обичаме толкова безрезервно, колкото Ти обичаш нас. Ние се доверяваме на Теб, защото няма да ни изоставиш никога. Амин.

 

Мисъл за деня: Нашите дела на любов прославят Бога.

Стивън Смит (Тексас)

 

Да се молим за: НЯКОЙ В НУЖДА, НА КОГОТО МОГА ДА ПОМОГНА.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply