Чисти

Прочит: Евреи 10:19-24

 

„Затова, покайте се и се обърнете, за да се заличат греховете ви, и така да дойдат освежителни времена от лицето на Господа.“

(Деяния 3:19)

 

Вкъщи винаги има толкова много пране, че често в стремежа си да успея да го изпера, пропускам някои програми, например тази за предварителна обработка на петна. Просто се надявам ако има такива, да изчезнат при основната програма. Най-неприятно е, когато видя петната върху изпраните дрехи и се наложи да ги изпера отново.

И духовните „петна“ понякога трудно се заличават. Колко пъти се опитвам да замитам грешките си под килима? Лесно забравям обидите, които съм произнесла, или закъснелите извинения. Понякога грешката ми е доста по-сериозна от обида, но каквито и да са прегрешенията, те се отразяват лошо на общението ми с Бога.

Все пак има надежда. Въпреки недостатъците и грешките ни Божията любов към нас е безкрайна. Исус умря на кръста, за да бъдем опростени и възстановени. Имаме надежда за нов живот – пълноценен, в общение с нашия Бог.

 

Молитва: Благодарим Ти, милостиви Боже, че имаме възможността да пристъпим към Теб, да признаем греховете си и да получим Твоята прошка. Благодарим Ти за новия, чист живот, който ни предлагаш. Амин.

 

Мисъл за деня: Христовата жертва очиства петната на греха.

Керил Мол (Южна Африка)

 

Да се молим за: ИСКРЕНО ЖЕЛАНИЕ ЗА ПОКАЯНИЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply