Чуден дар

Прочит: Матей 2:1-11

 

„И като влязоха в къщата, видяха Детето с майка Му Мария, паднаха и Му се поклониха; и като отвориха съкровищата си, принесоха Му дарове – злато, ливан и смирна.“

(Матей 2:11)

 

Ясно си спомням един декемврийски ден – също 23 септември – когато моя приятелка ме срещна на вратата и ми подари коледен подарък. За съжаление, аз нямах какво да ѝ подаря. Бях раздала всичките предвидени подаръци, а за нея не бях предвидила. Поканих я да влезе у дома и разопаковах подаръка. Благодарих ѝ, поговорихме си, но тя си тръгна с празни ръце. Докато излизаше, аз си мислех как мога да поправя неловката ситуация. Реших да отида до близкия магазин и да ѝ купя нещо толкова хубаво, колкото бях получила от нея. В този момент се замислих колко много прилича тази ситуация на това, което се случва, когато се изправим пред дара на Рождеството – Христос.

Никога няма да можем да се отплатим за този дар, макар често да се опитваме да сторим именно това – като правим добри дела, ходим редовно на църква, търсим начини да растем духовно. Понякога обаче се чувстваме толкова незначителни, че отказваме да приемем Божията благодат. Накрая разбираме, че дарът си е дар. Бог не иска от нас да Му се отплащаме, Той ни дава Своята любов свободно и милостиво. Това, което можем да сторим, е да я приемем с радост и да позволим на най-големия дар – Исус Христос – да стане част от нашия живот.

 

Молитва: Боже, помогни ни да приемем най-големия дар от Теб с благодарност и любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Какво означава за мен Божият рождествен дар – Исус Христос?

Тим Тейт (Вирджиния)

 

Да се молим: ДА ПРИЕМЕМ БОЖИЯТА БЛАГОДАТ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply