Чудесен ден

Прочит: Псалм 34:1-11, 17-20

 

„Праведните извикаха и Господ послуша, и от всичките им беди ги избави.“

                                                                                   (Псалм 34:17)

 

Бойс – мой приятел учител, който не е женен – трябваше да прекара Деня на благодарността съвсем сам, защото семейството му живее на 25000 мили, затова го поканихме у дома за празника. Само минути след като пристигна, той вече се забавляваше с децата – смееха се и заедно се въргаляха по пода.

Следващата пролет Бойс започна да се затруднява да изговаря думите. Трябваше му доста време, докато състави нормално изречение. Скоро се оказа, че е болен от вид нелечима склероза (болест на Лу Гериг). Състоянието му се влошаваше все повече, но продължавахме да общуваме чрез електронната поща. Все още си спомням началото на последното му електронно писмо: „Денят е чудесен. Надявам се да е такъв и за теб“. Той споделяше, че вече не може да ходи и говори. Пишеше, че една успял да натисне клавиша, за да изпрати писмото, но определяше деня като хубав.

Забелязал съм, че християни като Бойс, които имат в сърцето си радост и някакъв вътрешен мир, обичат живота и истински вярват в Исус Христос. Радостта, онази, за която всички копнеем, е възможна само чрез вяра.

 

Молитва: Всемогъщи Боже, помогни ни да познаем радостта, спокойствието и мира, които са възможни чрез вяра в Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Нашата радост е в Господ.

Джеф Дженкинс (Северна Каролина)

 

Да се молим за: БОЛНИТЕ ОТ БОЛЕСТТА НА ЛУ ГЕРИГ.

 

 

 

© 2014 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply