Чудно сътворени

Прочит: Псалм 139:1-14

 

„Ще Те славя, защото страшно и чудно съм направен; чудни са Твоите дела и душата ми добре знае това.“

(Псалм 139:14)

 

Заради цвета на кожата си понасях много подигравки в детството – викаха ми „въглен“. Това се отрази сериозно на самочувствието ми. Връщах се от училище обиден и разплакан. Гневях се на Бога, че ме е създал чернокож и – както си мислех тогава – грозен. Завиждах на приятелите си с бяла кожа. Не можех да се възприема нормално.

Сега зная. Бог е чернокож. Бог е с бяла кожа. Той е и с жълт цвят на кожата. Бог е тъмен. Той е нисък. Висок е. Мога да Го видя в мъжете, както и в жените. Вярвам във всичко това, защото Той е провъзгласил Своето творение за добро. В пророческото слово за идването на Месия се казва: „Защото израсна пред Него като клонка и като корен от суха земя; нямаше благообразие, нито приличие, за да Го гледаме, нито красота, за да Го желаем“ (Исая 53:2). Когато отхвърляме своята външност, както и външността на други хора, отхвърляме Божието прекрасно творение. Както и да изглеждаме, сме ценни за Бога, по Чийто образ сме сътворени. Да прославим Бога, защото сме чудно направени!

 

Молитва: О, Господи, благодарим Ти, че си ни сътворил по Своя образ. Когато светът ни отхвърля, напомняй ни, че сме прекрасни Твои деца. Амин.

 

Мисъл за деня: Аз съм прекрасно Божие творение.

Вати Лонгс (Индия)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ПОНАСЯ ПОДИГРАВКИ.

 

 

Остави коментар

Live Reply