Чудно творение

Прочит: Битие 1:1-2:3

 

„…Славата Му покри небето и земята беше пълна с хваление към Него.“

                                                                                          (Авакум 3:3)

 

На 23-ти март 2015 година първият министър-председател на Сингапур, Ли Куан Ю, почина. Той е смятан за бащата на съвременната ни държава, защото от малък народ ни превърна в истински развита икономика. Когато почина, много хора се питаха как да покажат своята почит към него. Обмисляха да се направи паметник или постройка, посветена на него. Някои казваха: „Достатъчно е да погледнеш Сингапур, и ще се замислиш за всичко, което е направено“.

Тези коментари ми напомниха Битие 1:1: „В началото Бог сътвори небето и земята“. Когато се огледаме и видим небето, земята, морето, няма как да не съзрем красотата на Божието творение. В Псалм 19:1 се казва: „Небесата разказват за славата Божия и просторът известява делото на ръцете Му“.

Ние също сме чудно Божие творение. Псалм 139:13-14 ни казва: „Защото Ти си създал чреслата ми, обвил си ме в утробата на майка ми. Ще те славя, защото страшно и чудно съм направен; чудни са Твоите дела и душата ми добре знае това“.

Няма нужда да издигаме монумент на Бога, за да си спомняме за Неговата слава. Тя е видима в творението, от което разбираме, че Господ е всемогъщ, че винаги е с нас и ни пази.

 

Молитва: Небесни татко, благодарим Ти за Твоето творение. Пази ни и ни води, за да Те прославяме винаги. Амин.

 

Мисъл за деня: Виждам ли Божията слава в творението?

Конг Пенг Сун (Сингапур)

 

Да се молим за: СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ.

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply