Чувстваш се самотен?

Прочит: Римляни 12:9-16

 

„Бъдете единомислени един към друг…“

                                                                (Римляни 12:16)

 

Мама почина, когато бях почти на четири години, и бяхме отгледани от татко и моята прабаба. Заради тази тежка загуба аз винаги съм се чувствала зле в училище.

Всичко се промени, когато бях в шести клас. Дотогава не бях срещала съученици, които са изгубили своята майка. Няма да забравя реакцията си, когато едно момиче от моя клас четеше доклад и в него спомена, че майка ѝ е починала. Слушах внимателно всяка дума. Тази случка промени начина, по който приемах смъртта на моята майка.

Понякога в християнския си път искаме да срещнем някой, който се чувства също като нас. Независимо дали вкъщи, в училище или на работа, всички ние искаме да бъдем разбирани. Общуването е мощно средство, което ни свързва с другите и ни помага да служим на Бога. Аз съм благодарна, че Той ни обича толкова, че изпраща в живота ни хора, които да пресекат нашия път в точното време.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти, че ни даваш възможности да споделяме живота си с други хора. Нека нашата история води и тях при Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог може да направи така, че да помогна на някой, който се чувства самотен днес.

Тара Реджина Лайл (Мисисипи)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ ЧУВСТВА САМОТЕН.

 

 

 

© 2014 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply