Чужденци

Прочит: Левит 19:32-37

 

„… странник бях и Ме прибрахте.“

(Матей 25:35)

 

Докато се разхождам по улиците в родния си град, виждам много хора, които скоро са дошли да живеят в Англия. Те не говорят добре английски и се отличават с различни маниери. Много местни се питат: „Какво правят тези хора тук? Защо не си стоят в техните държави?“. Веднъж един мисионер в страна, където е забранено да се проповядва Евангелието, ми каза, че присъствието на тези хора в нашата родина е призив да видим в тях свои ближни, да се сприятелим с тях и да ги заведем при Христос.

Израилтяните бяха призовани да се отнасят добре с чужденците, които се заселват в тяхната страна. А ние? Когато беше малко бебе, Исус беше бежанец в Египет. Ако живеехме в онова време и на онова място, щяхме ли да подслоним Неговото семейство?

Преди няколко години в нашата църква организирахме уроци по английски и оттогава много хора идват и намират помощ. Някои от тях посещават и църковните мероприятия, има и такива, които вече са убедени вярващи. Ако сме покорни християни, ще приемаме чужденците, както самите ние очакваме да бъдем приети.

 

Молитва: Господи, отваряй сърцата ни, за да приемаме хората, които са ни чужди. Амин.

 

Мисъл за деня: Кого ще приема в Христовото име днес?

Марион Търнбул (Англия)

 

Да се молим за: ИМИГРАНТИТЕ В НАШЕТО ОБЩЕСТВО.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply