Да даваш и да получаваш

Прочит: Галатяни 6:9-10

„… давайте и ще ви се дава; добра мярка – натъпкана, стръскана, препълнена, ще ви дават в пазвата; защото с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмерва.“
(Лука 6:38)

Съпругът ми Джон почистваше прозорци. Един ден, точно преди семейната ни почивка той довършваше работата си по един от обектите. Тогава получих обаждане от него: „Трябва да дойдеш да ме вземеш. Паднах отвисоко и съм ранен“.
Докато бяхме в спешното отделение, си говорехме за вярата в Бога. Мислехме как ще се справяме занапред, тъй като доходите на Джон бяха основните доходи в семейството. Обсъдихме от кои неща можем да се откажем и си припомнихме случаите, в които Бог ни е помагал и ни е благославял. Лекарите потвърдиха, че Джон си е счупил петата. Предстоеше операция и дълго възстановяване, както и неизвестност за бъдещето. Въпреки това ние не се отчайвахме.
В следващите няколко седмици Бог ни научи да приемаме помощ. Някои хора от църквата щедро плащаха нашите сметки. Дори имаше клиенти, които продължиха да си плащат, въпреки че не получаваха услуга.
Много от нас са свикнали да помагат, но малко могат да приемат помощ. В повечето случаи си мислим, че не я заслужаваме или че не можем да се отплатим. Но приемането на помощ, която не очаква отплата, ни учи какво е Божията благодат. Ние не можем да я заслужим, не можем да се отплатим за нея. Можем само да приемем благодатта и това е основата на Евангелието.

Молитва: Боже, помогни ни да даваме щедро и да приемаме с благодарност. Амин.

Мисъл за деня: Бог ни призовава да даваме и ни учи да получаваме.
Катрин Райс (Орегон)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ПОЧИСТВАТ ПРОЗОРЦИ.

Остави коментар

Live Reply