Да даваш и да получаваш

Прочит: 2 Коринтяни 9:6-15

 

„… Бог обича онзи, който дава на драго сърце.“

                                                                (2 Коринтяни 9:7)

 

Преди няколко години в навечерието на Възкресение Христово с брат ми заведохме младежите от нашата църква на посещение на децата в един пансион.

След като поиграхме с тях, отидохме в една стая, където имаше приготвена закуска. През цялото време аз очаквах с нетърпение най-хубавата част – изненадата, която с брат ми бяхме приготвили за финал. За всяко дете имаше по една голяма кошница с великденски яйца и лакомства. В средата бяхме сложили по едно огромно шоколадово яйце, декорирано с цветя и тревичка, с надпис „Честито Възкресение Христово“.

Подарихме кошниците и се загледахме в лицата на децата. Усмивките ни ставаха все по-широки. Тогава едно четиригодишно момиченце се приближи към мен и ми подаде своето шоколадово яйце. Аз започнах да я убеждавам да го запази за себе си, но една от жените, които се грижеха за децата, ми даде знак да взема яйцето. Аз го взех и благодарих на момиченцето.

По-късно жената ми обясни, че децата постоянно получават подаръци, но рядко имат възможност да подарят нещо на някого.

Всеки от нас може да преживее радостта от това да сподели с някого даровете, които е получил от Бога.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че ни обсипваш с благословения, които можем да споделим с другите. Помогни ни да ги приемаме с благодарност. Амин.

 

Мисъл за деня: Да даваш и да получаваш е благословение.

Джийн Саймъндс (Индиана)

 

Да се молим за: ВЪЗМОЖНОСТИ ДА ДАВАМЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply