Да говорим смело

Прочит: Матей 11:1-11

 

„Истина ви казвам: Между родените от жена не се е издигнал по-голям от Йоан Кръстител; обаче, най-малкият в небесното царство е по-голям от него.“

(Матей 11:11)

 

Когато се опитвах да говоря за Исус на някой по-успешен или по-образован от мен, думите ми бяха неподредени и неубедителни, а ако човекът не се съгласяваше, мислите ми се объркваха тотално – не можех да намеря бърз отговор. Изчервявах се и потъвах в притеснение. Стигнах до заключението, че не съм достатъчно умна, за да говоря за Исус.

Една сутрин стихът, цитиран днес, промени мнението ми. За мен той носеше специално послание – че съм част от Божието царство и това ме прави истински ценна. Бях привикнала да се оценявам по неправилни стандарти – образование, успехи, богатство. Те ми пречеха адекватно да нося вестта за Исус до хората.

Всеки от нас е ценен заради Исус и Неговата жертва и това никой не може да ни отнеме. Ако не се съмняваме в тази своя ценност, ще имаме увереност да говорим на всички, дори на богатите, успешните и образованите, за Исус.

 

Молитва: Небесни Отче, нека Твоята любов и увереността, че нашата ценност се основава на Исус Христос, ни помага да споделяме смело Благата вест. Амин.

 

Мисъл за деня: Исус умря за мен, затова мога смело да живея за Него.

Дарлин Елис (Орегон, САЩ)

 

Да се молим: ДА ВИЖДАМЕ ЦЕННОСТТА НА ВСЕКИ ЧОВЕК.

 

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

Остави коментар

Live Reply