Да ходим с вяра

Прочит: Псалм 25:1-10

 

„Направѝ ме, Господи, да позная пътищата Ти, научи ме на пътеките Си. Води ме в истината Си и ме учи; защото Ти си Бог на Спасението ми; Теб чакам цял ден.“

                                                                                    (Псалм 25:4-5)

 

Всеки ден моля Бога да ме води. Споделям с Него проблемите си и ги възлагам на Неговата грижа. Но да пиша това размишление, е много трудно. Едва сдържам сълзите си, като знам, че всички в нашата фирма – хора, с които съм живяла осем години и които обичам – ще бъдат съкратени и вече няма да сме заедно. Днес не мога да мисля трезво, защото съм изпълнена с тъга. Въпреки това се надявам, че Бог ще ми помогне да продължа напред.

Авторът на Притчи ни съветва да не се облягаме на собствения си разум, а да търсим Божието водителство, защото Господ оправя пътеките ни (Притчи 3:5-6). Това, което Бог каза на пророк Йеремия, се отнася и за нас. Той знае всяка наша мисъл и винаги когато Го призовем, ще ни послуша (Йеремия 29:11-14).

Неизвестността плаши, но нека се насърчаваме с думите от Второзаконие 31:8: „Господ, Той е, Който ходи пред теб, Той ще бъде с теб; няма да се оттегли, нито ще те изостави; не бой се!“.

 

Молитва: Любящи Боже, осветявай пътя ни. Помагай ни да не се лутаме, а да бъдем постоянни във вярата. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато сме изправени пред несигурност, нека не забравяме, че Бог никога не се променя.

Янис Гонзалес (Пуерто Рико)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е ЗАГУБИЛ РАБОТАТА СИ.

 

Остави коментар

Live Reply