Да хвалим Бога

Прочит: Колосяни 3:15-17

 

„И така, ако сте били възкресени заедно с Христос, търсете това, което е горе, където седи Христос отдясно на Бога. Мислете за горното, а не за земното.“

(Колосяни 3:1-2)

 

Тежката работа по почистването на санитарните помещения в лагера ме очакваше отново: това беше петдесетият път. Слънцето тъкмо изгряваше и знаех, че започва поредният дълъг ден. За да подобря настроението си, започнах да си пея любими песни. В една от тях се казваше, че трябва да хвалим Бога от сутрин до вечер. Повтарях си думите и дори започнах да се усмихвам, докато почиствах прозорците и миех тоалетните, защото духът ми възхваляваше Царя на царете.

Следващата песен беше по думите от Филипяни 4:13, които ме насърчаваха да приключа работата си с усмивка и доволна от своя труд. Въпреки неприятните задължения аз успях да насоча ума си в друга посока, и денят ми се стори не толкова дълъг. Накрая, докато почиствах пода, си припомних една добре известна истина: християните могат да хвалят своя Бог навсякъде – не само в църквата, но и на работното си място.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти, че ни призоваваш да Те хвалим, независимо къде се намираме. Амин.

 

Мисъл за деня: Където и да сме, можем да хвалим Бога.

Лорън Уилямс (Индиана)

 

Да се молим за: ХИГИЕНИСТИТЕ.

Остави коментар

Live Reply