Да изберем светлината

Прочит: 1 Йоан. 2:7-17

 

„Тогава Исус отново им говори: Аз съм светлината на света; който Ме следва, няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота.“

                                                                                          (Йоан 8:12)

 

При някои от семейните си пътувания вземаме и екипировка за къмпинг. Стараем се да намираме хубави места сред природата, преди да настъпи нощта. Това ни дава възможност да се радваме на хубава храна и да нощуваме на безопасно място.

Намирането на подходящо място за къмпинг е доста по-трудно при липсата на слънчева светлина. При един такъв опит се събудихме на сутринта и с изненада открихме следи от кучета динго. Ако знаехме, че там има такива, никога нямаше да останем за през нощта.

Понякога в живота е трудно да намерим място, на което да се установим, особено когато около нас е мрачно. В някои моменти усещам, че се опитвам да живея в свое собствено, доста ограничено светло пространство. Не че това е невъзможно, до е доста трудно и води до безизходица. Тогава се налага да спра да игнорирам Исус – Неговото присъствие, любов и сила – и да избера да живея в Неговата светлина.

Животът е толкова по-лесен и богат, ако живеем в светлината на Христос! Виждаме къде отиваме и знаем, че до нас има някой, който ни води и помага.

 

Молитва: Любящи Исусе, благодарим Ти за Твоята светлина, която ни показва пътя. Нека винаги се стремим да ходим в Светлината. Амин.

 

Мисъл за деня: Исус е с мен, за да ме води и да ми помага.

Мег Манган (Австралия)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ЖИВЕЯТ НА ПАЛАТКА.

 

Остави коментар

Live Reply