Да избереш Бога

Прочит: Исая 48:17-19

 

„Дано би послушал ти заповедите Ми! Тогава мирът ти щеше да бъде като река и правдата ти – като морските вълни…“

(Исая 48:18)

 

Със семейството ми живеем близо до Мексиканския залив. Обичам да се разхождам по красивите плажове с бели пясъци и изумрудена вода. Когато чуя плисъка на вълните, чувствам невероятен мир и радост от близостта до красивото Божие творение. Често казвам на съпруга си: „Трябва да идваме тук всеки ден“. Не го правим, въпреки че ни е близо. Повечето ни време е заето от работа и грижа за семейството. Отказваме се от красотата на брега, за да се разхождаме из квартала, въпреки че ни отнема почти същото време. И там е хубаво, но нищо не може да се сравни с мира, който ми носи океанът.

И в духовния ми живот се случва нещо такова. Бог е близо до мен, както океанът. Той е само на една молитва разстояние и въпреки това забравям да чета Библията и да общувам с Него. Така пропускам мира и мъдростта, които идват от Неговото слово.

За щастие, всеки ден имам възможност да избера мира и благостта, които ми предлага Бог в молитвата и словото. Дарът на Божията сила и мир идват от решението ни да посветим времето си на Бога.

 

Молитва: Боже, учи ни какво е най-добро за нас и ни води по пътя, по който трябва да ходим. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да обновявам ума си, като прекарвам време с Бога всеки ден.

Кати Лий Тейлър (Флорида, САЩ)

 

Да се молим за: ГРУПИТЕ ЗА БИБЛЕЙСКО ИЗУЧАВАНЕ.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply