Да изкупваме благовремието

Прочит: Ефесяни 5:1-20

 

„И така, внимавайте добре как постъпвате – не като глупави, а като мъдри, като изкупвате благовремието, защото дните са лоши.“

(Ефесяни 5:15-16)

 

Една вечер, след период, в който се чувствах далеч от Бога, разбрах, че моя приятелка от детството е загинала при автомобилна катастрофа. Това беше ужасен шок за мен, но и повод да преосмисля живота си така, че да стигна до решението да се върна при Бога. Измъчваше ме въпросът защо беше нужно да се случи подобна трагедия, за да се замисля за най-важното. Също както в много други ситуации в живота, нямах отговор. Знам само, че никога повече не искам да се отделям от Този, Който ме е създал – от моя небесен Отец.

Много от нас са обсебени от идеята да подобрят финансовото си състояние, социалното си положение, да получат признание, но забравяме, че Бог ни е подарил живота, който толкова ценим. Когато почувствам, че идеята за успеха става прекалено натрапчива, трябва да се запитам: правилно ли оползотворявам времето си? Живея ли така, сякаш това е последният ми ден на тази земя? Такива въпроси могат да променят моето мислене. Бог, Който е богат на милост, ни дава отново и отново възможности да се разкаем от своите грехове. Само когато го сторим, ще се почувстваме истински новородени.

 

Молитва: Боже, напомняй ни, че Ти ни даваш живот. Помагай ни да ценим всеки един ден. Амин.

 

Мисъл за деня: Всеки ден е дар от Бога.

Уенди Орелана (Венецуела)

 

Да се молим за: ЖЕРТВИТЕ НА АВТОМОБИЛНИ КАТАСТРОФИ.

Остави коментар

Live Reply