Да изцеляваш

Прочит: Римляни 15:1-7

 

„Затова приемайте се един друг, както и Христос ни прие за Божията слава.“

                                                                            (Римляни 15:7)

 

Телефонът звънна в два часа през нощта. „Обаждаме се от полицейския участък. Открихме майка с три деца. Децата не са никак добре“.

Бях свикнала с подобни обаждания през 30-годишната си работа като социален работник. Ставала съм свидетел на ужасни злоупотреби – физически, психически, сексуални, причинени от родители, които са излезли от контрол, и това е пробуждало в мен гняв. Голяма болка изпитвам, когато виждам как децата от малки се учат на максимата: „Ще те нараня, преди ти да ме нараниш“. Винаги съм знаела, че ако не им се помогне, те просто ще последват примера на родителите си.

Много то тези деца никога не са изпитвали истинска любов и приемане. Те не знаят какво означава да се грижиш за дете. Често не съм имала достатъчно време и възможност да покажа към тях любов и повече внимание, но съм разбрала, че когато позволя на Бога да помогне на самата мен и да ме променя, ставам по-добра в работата и служението си и мога да помогна и на тези деца и техните родители.

 Когато признаем собствената си слабост, ще бъдем по-добри в служението на другите. Съзнанието за грешките и недостатъците, които имаме самите ние, ни помага да се молим и за хората, които също имат нужда от изцеление.

 

Молитва: Боже, действай чрез мен. Нека аз нося на хората Твоята любов. Чрез мен давай изцеление. Амин.

 

Мисъл за деня: Ако искаме да даряваме любов, първо трябва да я приемем.

Даяна Деринджър (Кентъки)

 

Да се молим за: СЕМЕЙСТВА, В КОИТО СЕ СЛУЧВАТ ЗЛОУПОТРЕБИ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

Остави коментар

Live Reply