Да нахраним гладните

Прочит: Матей 14:13-21

 

„А Той им каза: Донесете ги тук при Мен (…) И всички ядоха и се наситиха…“

(Матей 14:18, 20)

 

Жена ми е израснала в северната част на щата Индиана. Майка ѝ, Мириам, беше учителка и домакиня, а баща ѝ, Хенри – фермер и началник на пощата. Скромният им дом се намираше точно до железопътните релси.

През 1929 г. Американската борса се срина и даде началото на Голямата депресия. Много хора останаха без работа и това продължи дълги години. Други загубиха домовете си и спяха на открито или във фургони, като се хранеха, където намереха. Имаше доста хора около релсите. Мириам винаги предлагаше храна на тези, които се появяваха пред вратата ѝ. Скоро много хора знаеха, че при нея могат да намерят помощ. Тя живееше с посланието „Доведете ги и ще ги нахраня“.

Историята на Мириам ми напомня как Исус нахрани пет хиляди човека. Той преумножи петте хляба и двете риби и всички, които се бяха събрали да Го слушат, се заситиха. Макар че Мириам не можеше да преумножи храната, тя знаеше, че може да нахрани гладните, и го правеше в името на Исус.

 

Молитва: Благодарим Ти, Господи, за хората, които се грижат за нуждаещите се в Твоето име. Помагай ни да се възползваме от възможностите да служим на своите ближни. Амин.

 

Мисъл за деня: Какво ме призовава Бог да направя, за да помогна в нахранването на гладните?

Чарлс Хийт (Хаваи, САЩ)

 

Да се молим за: ХРАНИТЕЛНИТЕ БАНКИ.

 

 

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply