Да не се тревожим

Прочит: Лука 12:22-34

 

„Ако постъпвате според наредбите Ми и пазите заповедите Ми и ги изпълнявате, тогава ще ви давам дъждовете на времето им и земята ще дава плодовете си, и полските дървета ще дават плода си.“

(Левит 26:3-4)

 

Мъжът ми е израснал с работа в градината и досега обича да отглежда зеленчуци. Една година валя много дъжд. Затвориха пътища, мостове бяха под вода и имаше доста паднали дървета. Когато дойде време за подготовка на градината, той много се разтревожи. Бурите продължаваха с дни. Често го виждах как гледа големите локви от прозореца и клати глава.

Един ден не валя и съпругът ми отиде в градината, за да види дали може да започне да обработва почвата. Отдалече забеляза някакви растения. Понеже нищо не беше засаждал, се приближи, за да види какви са. Семена от миналогодишни тикви, пъпеши и дини се бяха хванали и бяха поникнали стъбла.

Когато събрахме и се насладихме на реколтата от тази година, си припомнихме урока на Исус от днешния прочит. Месеци наред съпругът ми се притесняваше как ще засади градината, а Бог вече се беше погрижил. Нашият Господ каза на учениците Си да не се тревожат за своята прехрана. Ние също си припомнихме, че трябва да разчитаме на Него, защото Той знае от какво се нуждаем и ще ни го осигури.

 

Молитва: Небесни Отче, благодарим Ти за Твоята неизменна любов. Усилвай вярата ни, за да се приближаваме към Теб. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Доверието в Бога ме подготвя за нови възможности.

Кели Десклос-Естес (Вирджиния, САЩ)

 

Да се молим за: ГРАДИНАРИТЕ.

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply