Да обичаме враговете си

Прочит: 1 Петрово 3:8-13

 

„По това ще познаят всички, че сте Мои ученици, ако имате любов помежду си.“

                                                                            (Йоан 13:35)

 

Преди няколко години излежах седеммесечна присъда за шофиране в нетрезво състояние. През първите две седмици в затвора бях нападан два пъти с нож и един път се опитаха да ме ограбят. Това беше само началото. Постоянно наблюдавах как някои затворници тормозят по-слабите: вземаха им храната, заплашваха ги, крадяха завивките им в студените зимни нощи. Аз се свивах в тясната килия, надявайки се, че нападателите няма да дойдат при мен.

Един от пазачите ми даде Библия и това промени всичко. Пасажите, в които се казва да обичаме ближните си и да постъпваме с другите така, както искаме те да постъпват с нас, осветяваха пътя ми ярко. По дванадесет часа на ден четях Библията и се молех. Тогава Бог промени сърцето ми, като ми помогна да обичам дори тези, които ми беше трудно да погледна с добро чувство. Започнах да се моля за враговете си. Дори купих храна на тези, които ме тормозиха.

Ние сме призовани да обичаме безусловно всички хора. Понякога това ни изглежда като огромно и непосилно бреме, но когато заживеем така, че Божията любов да достига до хората чрез нас, ще бъдем истински променени.

 

Молитва: Боже, помагай ни да обичаме другите, както Ти ги обичаш. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато обичаме другите безусловно, сме толкова благословени, колкото и те.

Ейвън Уайт (Тенеси)

 

Да се молим за: ЗАТВОРНИЦИТЕ.

 

Остави коментар

Live Reply