Да обичаш ближния

Прочит: Марк 12:28-31

 

„Защото целият закон се изпълнява в една дума, именно в тази: „Да обичаш ближния си, както себе си.“

                                                                               (Галатяни 5:14)

 

Съвсем скоро с жена ми Стефани се преместихме в нов щат, където не познавахме почти никого. Това малко ни плашеше, защото бяхме свикнали да живеем сред роднини и приятели. В един горещ следобед решихме да се поразходим из квартала. Когато се върнахме пред нашата къща, изпотени и мръсни, забелязахме мъж и жена, които разтоварваха много багаж от колата си. Отидохме при тях, поговорихме си и те ни поканиха на вечеря. Притеснихме се и помолихме първо да се приберем вкъщи да си вземем по един душ, а после да отидем. Те обаче настояваха да не губим време. Прекарахме чудесно – вкусна храна и прекрасна компания!

Не постъпиха ли новите ни приятели точно така, както всички християни трябва да постъпват? Те не си направиха заключения за нас само по външния ни вид. Просто видяха в наше лице хора, с които могат да споделят Божията любов. Господ ни призовава да проявяваме същото отношение към хората около нас. Всеки може да намери хиляди възможности да го стори. Всичко, което се иска от нас, е да имаме вярата и смелостта да отговорим на Божия призив да обичаме своите ближни, както себе си.

 

Молитва: Боже, помагай на всеки от нас да споделя Твоята любов с хората, които среща, като се отнася към тях така, както Ти се отнасяш към всички – с милост и загриженост. Амин.

 

Мисъл за деня: Хората разбират кога Христос живее в нас.

Зак Фицпатрик (Кентъки)

 

Да се молим за: НОВИТЕ ХОРА В МОЯТА ЦЪРКВА.

Остави коментар

Live Reply