Да откриеш доброта

Прочит: Галатяни 5:16-25

„А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милосърдие, вярност, кротост, себеобуздание…“
(Галатяни 5:22-23)

В един от онези дни, в които имам много неща за вършене и малко време за всичко, отидох до близкото заведение за бързо хранене, където бях посрещнах с гневното: „Какво искате?“. Докато поръчвах, осъзнах, че Бог ми дава възможност да раста. Усмихнах се на жената, която ме обслужваше, и попитах: „Лош ден?“. Тя ме засипа с проблемите, които ѝ се бяха струпали на главата – фритюрникът се счупил, работници не дошли на работа и т. н. Отговорих нещо такова: „Да, наистина лош ден. Надявам се да потръгне. Бог да ви благослови“.
Докато излизах, се обърнах и дивях усмивка на лицето на жената. Малкото, което беше нужно, за да направя деня ѝ по-добър, бе да покажа добро отношение. Никога няма да забравя тази среща, защото тогава почувствах, че следвам Христовия пример и съм в съзвучие с Неговия Дух.
Днешният библейски стих описва качества, които показа Исус в Своя земен живот, и ни призовава да следваме този пример. Ако се уподобяваме на Христос, Господ ще ни дава възможности да покажем колко сме пораснали, понякога в най-неочаквани моменти.

Молитва: Господи Исусе, изпълни ни с плодовете на Своя Дух. Помагай ни да търсим възможности да се изграждаме взаимно. Амин.

Мисъл за деня: Днес ще търся възможности да показвам в живота си плодовете на Духа.
Дейв Касуел (Арканзас)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО РАБОТЯТ В РЕСТОРАНТ.

Остави коментар

Live Reply