Да откриеш надежда

Прочит: Римляни 15:8-13

 

„А надеждата не посрамва, защото Божията любов е изляна в сърцата ни чрез дадения ни Свят Дух.“

                                                                              (Римляни 5:5)

 

В една дискусионна група някой попита какво ни прави истински щастливи. Присъстващите отговаряха по различни начини. Някои споделиха, че са най-щастливи от любовта на своите близки, други откриваха щастието в работата, която вършат с любов. Една жена, дълбоко вярваща, ме изненада със своето изказване. Нейната работа е да помага на родители с деца, страдащи от сериозни емоционални и поведенчески проблеми, да намират подходящо обучение за тях. За нея, щастието било „да откриеш надеждата“.

Живеем в трудни времена, когато много хора нямат надежда. Въпреки това Бог винаги е с нас и винаги е готов да ни помогне. Милиони християни носят надежда на хората по света, като им откриват вестта за Христовия живот и жертва. Всяка добра дума е семе на надеждата. Всеки акт на милосърдие посява надежда. Всяко правилно поучение и водителство е път към надеждата.

Дори за християните не винаги е лесно да преживяват преумножаване на надеждата (Римляни 15:13), особено сред личните и световните проблеми и отчаяние. Но чрез служението, Словото и молитвата можем да получим силата и да видим ясно целта, за да помогнем на повече хора да достигнат до нея.

 

Молитва: Милостиви Боже, отваряй сърцата ни за нуждите на хората от близо и далеч и ни давай сила да бъдем вестители на Твоята благодат. Амин.

 

Мисъл за деня: Всяка добра дума е семе на надеждата.

Хейс Мизъл (Южна Каролина)

 

Да се молим за: УЧИЛИЩНИТЕ ПСИХОЛОЗИ.

Остави коментар

Live Reply