Да откриеш приятел

Прочит: Йоан 15:9-17

„Не ви наричам вече слуги, защото слугата не знае какво върши господарят му; а вас наричам приятели, защото ви изявявам всичко, което съм чул от Своя Отец.“
(Йоан 15:15)

По време на една ваканция реших да посетя стар приятел от армията, с когото не се бяхме виждали от години. Изненадах се, че толкова бързо поведохме разговор както преди. Бях толкова щастлив да споделя с него как върви животът ми.
Посвещението на живот с Христос е като да се срещнем със стар приятел, с когото не сме се виждали дълго време. Когато се случи, осъзнаваме, че сме могли да възстановим тази толкова ценна връзка много по-рано. Исус е наш приятел, но и много повече. Той е минал през това, което ние преживяваме, и е почувствал трудностите, с които ние се опитваме да се справим. Той не само знае през какво преминаваме, но и ни обещава да ни дари радост, която не можем да открием другаде.
Но ние пропускаме възможностите да отидем при Бога чрез Исус. Толкова неща застават на пътя ни – работата, постоянното желание за забавления, култура, която не насърчава вяра в Него. Както срещата със стария познат изискваше моята инициатива, срещата с Бога изисква от нас готовност. Исус ни е търсил винаги, но от нас зависи да се огледаме и да Го открием. Днешният прочит е добро начало.

Молитва: Господи Исусе, Ти дойде от небето заради нас. Обърни сърцата ни към Себе Си, за да Те познаваме и да бъдем изпълнени с радост от Твоето присъствие. Амин.

Мисъл за деня: Исус е мой приятел.
Дейв Касуел (Арканзас)

Да се молим за: ДАЛЕЧНИТЕ ПРИЯТЕЛИ.

Остави коментар

Live Reply