Да почистим

Прочит: Псалм 119:25-29

 

„А Той им каза: Елате вие сами на уединено място насаме и си починете малко.“

                                                                                 (Марк 6:31)

 

Докато си почивах на стола си след едно семейно събиране, забелязах на тавана паяжина. Мислех си, че съм изчистила къщата добре, как бях пропуснала това! Осъзнах, че просто не бях гледала в тази посока. Обикновено поглеждам към тавана само когато си почивам.

Когато умовете и сърцата ни бъдат погълнати от хилядите неща от този свят, започваме да пропускаме някои кътчета от живота ни, които трябва да бъдат почистени. Заболи сме глави надолу и улисани в грижите на ежедневието, смятаме, че виждаме най-важното. Така забравяме да отделим време за духовните неща. Само ако погледнем нагоре и потърсим в молитва Бога, ще достигнем до общение с Този, Който може да утеши нашите души.

Във времето на молитва и четене на Библията, което прекарваме с Него, Бог може да ни покаже нещата от нашия живот, които трябва да променим – лошите навици, грешните постъпки, неправилните убеждения, липсата на простителност. Нека позволим на Бога да открие тези кътчета от сърцата ни, които сме занемарявали. Само така ще можем да изследваме живота си и да почистим паяжините, които не сме забелязвали в своя духовен дом.

 

Молитва: Господи, покажи ни кътчетата от сърцата ни, които занемаряваме, и ни дай смелост и желание да се променим. Амин.

 

Мисъл за деня: Времето, което отделяме за общение с Бога, променя живота ни.

Бет Форчън (Южна Каролина)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ЧИСТЯТ ПО ДОМОВЕТЕ.

 

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply