Да почувстваш Божията любов

Прочит: 1 Петр. 1:3-9

 

„Вижте каква любов ни е дал Отец, да се наречем Божи деца; а такива и сме.“

(1 Йоан. 3:1)

 

Футболният отбор на моя син не е завоювал нито една победа през този сезон. Те тренират постоянно, стават все по-добри, но не достатъчно, за да победят противника. Понеже не успях да отида на последния мач, една от майките ми изпрати снимки. На една от тях целият отбор се молеше заедно с треньорите. Друга беше уловила общата им радост – имаше усмивки по всички лица. Помислих си, че снимките са правени преди края на мача, тъй като нашите бяха загубили с 8:1, но се оказа, че са правени след това. Попитах едно от момчетата защо са толкова щастливи на снимките, а то ми отговори: „Първо благодарихме на Бога, че приключихме мача без травми, а после треньорът ни каза: „Никога не губете желанието за игра, каквото и да се случва!“. Сигурно заради неговите думи изглеждаме толкова радостни“.

Бог ни обича и иска да се чувстваме щастливи и обичани, победители. Можем да открием повод за радост дори когато животът ни не е съвсем радостен. Ако приемаме всичко по този начин, ще почувстваме Божията любов. Каквото и да ни донесе животът, можем да останем силни във вярата, защото Бог винаги е с нас.

 

Молитва: Исусе, благодарим Ти, че ни обичаш. Помагай ни да Те търсим във всяка ситуация, за да чувстваме Твоята любов във всичко, което вършим. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще се радвам на Божията любов независимо какво се случва.

Лийза Ходжис (Северна Каролина)

 

Да се молим за: ТРЕНЬОРИТЕ НА МЛАДИ СПОРТИСТИ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply