Да погледнем нагоре

Прочит: Притчи 2:1-11

 

„Във всичките си пътища признавай Него и Той ще оправя пътеките ти.“

(Притчи 3:6)

 

Когато бяха малки,  децата ми с нетърпение очакваха да се забавляват на царевичния лабиринт в близката ферма. Всяка година го оформяха по различен начин. Веднъж доста се затруднихме, докато открием изхода. Синът ми започна да се притеснява, че няма да излезем оттам. Не след дълго той забеляза една дървена кула, на която стоеше млад човек с бинокъл. „Нека го попитаме!“ – извика синът ми.

Нашият живот много прилича на лабиринт, в който постоянно трябва да вземаме решения и да избираме. Понякога нямаме увереност в себе си и често се озоваваме в капана на разрушени взаимоотношения, провалени опити за кариера, предателства, здравословни проблеми. В такива случаи трябва да се обърнем към Христос, Който може да излекува болката и да ни даде сила, за да си върнем радостта от живота. Когато се чувстваме изгубени, нека погледнем към Онзи, Който е над нас, винаги ни наблюдава и във всеки един момент е готов да ни покаже верния път.

 

Молитва: Милостиви Боже, когато пътят пред нас е покрит с тъмнина, когато сме объркани и обезсърчени, дай ни смелост да продължим към вечната награда, която Ти ни подаряваш. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато сме стигнали до задънена улица, Исус ни показва верния път.

Робърт Милър (Пенсилвания)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ТРЯБВА ДА НАПРАВИ ТРУДЕН ЖИТЕЙСКИ ИЗБОР.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply