Да помним

Прочит: Евреи 11:1-39

 

„Ще спомена делата Господни; защото ще си спомня чудесата, извършени от Теб в древността.“

                                                                               (Псалм 77:11)

 

Когато бях малка, живеехме с баба и дядо и с чичо ми. Той много обичаше да разказва семейни истории. От тях съм научила, че имам носа на дядо си, че една моя леля също обичала да пише, а готварските ми умения идват от по-голямата сестра на майка ми. Зная и за голямата ферма, където те живеели преди. Историите на чичо са ми помогнали да разбера каква съм била и от какъв род произхождам.

Библията е пълна с истории. Аз имам нужда да познавам предците във вярата, да науча какви велики неща е вършил Бог преди, както и за любовта Му към мен. Аз съм част от Божието семейство и искам да знам коя съм и какъв е Божият план за мен. Мога да разбера всичко това от Библията и историите за Божието семейство, които тя пази.

Имам нужда да чета Божието слово всеки ден, да уча и да запомням тези истории, за да живея като част от Божието семейство в този свят.

 

Молитва: Любящи Татко, благодарим Ти за историите, които научаваме от Твоето слово. Молим Те, нека те ни помагат да помним кои сме и нека ги споделяме с хората. Амин.

 

Мисъл за деня: Библията ни приближава към Бога.

Юджин Даниелс (Масачузетс)

 

Да се молим за: ГОЛЯМОТО БОЖИЕ СЕМЕЙСТВО.

 

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply