Да помним

Прочит: Псалм 78:1-8

 

„… няма да го скрием от синовете им в бъдещото поколение, а ще повествуваме хвалите на Господа, Неговата сила и чудесните дела, които извърши…“

(Псалм 78:4)

 

Разбрах, че да учиш гръцки, е много трудно. Когато поисках професорът да ми помогне, той ме посъветва да се върна към това, което вече съм научила. Направих го и всичко, което постигнала при самоподготовката, сега ми се стори лесно. Почувствах се насърчена да продължа.

Псалм 78 представя кратка история на Израил и напомня как Бог е бил верен към Своя народ. Псалмопевецът иска да разкаже на бъдещите поколения за Божите велики дела, за да продължават те да се доверяват на Господа. Също като съвета на моя професор, този псалм призовава към вяра и упование.

В живота си сме толкова погълнати от конкретна ситуация, че искаме Бог да ни помогне в този момент, но Псалм 78 е един апел към нас да помним всичко, което Господ вече е сторил за нас, и да бъдем благодарни. Неговата сила не намалява. Делата, които Бог е извършил в живота ни, са за нас насърчение и сила да продължим напред.

 

Молитва: Боже, помагай ни да помним всичко, което си направил за нас, и бъди за нас утеха във всичко, което ни очаква. Амин.

 

Мисъл за деня: Божията вярност е безкрайна.

Тейлър Мъри (Канада)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО УЧИ ЧУЖД ЕЗИК.

Остави коментар

Live Reply