Да помним Бога

Прочит: Второзаконие 11:18-21

 

„Да ги написваш върху стълбовете на вратите на къщата си и на портите си, за да се умножат дните ви и дните на децата ви на земята, за която Господ се е клел на бащите ви…“

                                                           (Второзаконие 11:20-21)

 

Една вечер приспиването на двете ми дъщери продължи твърде дълго. Беше вече късно и им казвах да побързат. Тогава се сетих, че те всяка вечер спират пред вратата на детската стая, където една от тях беше сложила стих от Библията, и заедно го прочитат. Спрях да им се карам и си помислих, че трябва да прочетем стиха и днес, независимо колко късно ще стане.

Цялата Библия ни дава напътствия как да не забравяме за Бога. Бог поиска Исус Навин и народът да съберат камъни, които да напомнят за Неговата сила и помощ (Исус Навин 4:1-22). Днешният цитат също се отнася за такова напомняне – че Бог избавя Своя народ.

Всеки от нас може да намира начини да не забравя за Божието действие в живота си. Жена ми Нанси залепва листчета с библейски стихове из цялата къща. Не е важен начинът, а целта – никога да не забравяме за Бога и колко много се нуждаем от Него.

 

Молитва: Небесни татко, бъди с нас всеки ден, като нежно ни напомняш кой си в нашия живот. Амин.

 

Мисъл за деня: Кое ми помага да не забравям за Божието присъствие в моя живот?

Джейсън Понцио (Джорджия)

 

Да се молим за: СЕМЕЙСТВАТА С МАЛКИ ДЕЦА.

Остави коментар

Live Reply