Да последваш Божия призив

Прочит: Изход 4:10-17

 

„Уповавай на Господа от все сърце и не се облягай на своя разум.“

(Притчи 3:5)

 

Преди години почувствах призвание да стана пастор, но имах избор – да продължа да работя предишната си работа на пълен работен ден и допълнително да служа като пастор или да напусна и да се посветя изцяло на това служение. Можех да служа и по двата начина. Искаше ми се да се занимавам само с църквата, но не бях сигурен, че така ще мога да издържам семейството си. Опитах се да пресметна разноските и нещата не изглеждаха добре. Вярвах, че ако това е наистина призвание от Бога, ще се справя, но все още се чувствах несигурен. Накрая си казах: „Добре, Боже, ако ми отваряш врата към работа като пастор, ще вляза през нея“. Тогава почувствах мир и спокойствие за бъдещето.

Ако се опитваме да подредим живота си според човешките си представи, няма да можем да изпълняваме пълноценно Божия призив, какъвто и да е той. От 25 години съм пастор на пълно работно време и никога не съм съжалявал за решението си. Ако доверим бъдещето си на Бога, ще намерим мир и яснота.

 

Молитва: Милостиви и любящи Боже, помогни ни да чуем и отговорим на Твоя призив за живота ни. Помогни ни винаги да Ти се доверяваме. Амин.

 

Мисъл за деня: Божият призив към мен може да стане по-ясен, ако Му се доверя напълно.

Джин Ланкфорд (Алабама, САЩ)

 

Да се молим за: НОВИТЕ ПАСТОРИ.

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

 

Остави коментар

Live Reply