Да правим добро на всички

Прочит: Галатяни 6:7-10

 

„И така, доколкото имаме случай, нека да правим добро на всички…“

                                                                               (Галатяни 6:10)

 

По време на един скорошен полет прочетох в списанието на авиокомпанията, че миналата година са получили 114 845 молби за работа, а са назначили едва 2 499 души. Изненадах се и от отношението на компанията към новоназначените кадри. Пишеше, че вместо да държат на изпълнението на множество правила (с изключение на тези за безопасност), те дават на служителите си свободата да бъдат себе си и да постъпват, както смятат, че е правилно, в грижата си към клиентите. Тяхното най-важно, златно правила било следното: „Отнасяй се с клиента така, както ти искаш да се отнасят с теб“. Компанията наема хора с желание да работят и ги учат как да го правят добре. Накрая прочетох, че компанията е стигнала до следния извод: когато се отнася със служителите си по този начин, те не спират да изненадват клиентите със своя професионализъм.

Веднага сравних политиката на тази компания с нашия християнски живот. Ние, християните, Христовата Църква, стоим пред Бога и ще бъдем верни Негови служители, ако се радваме на свободата, която сам Той ни дава; ако живеем според „Златното правило“; ако имаме желание да служим; със силата, която Бог ни дава, за да използваме своите таланти в Неговото служение. Такава Църква ще служи истински на света. Когато нейните членове подражават на Исус в своя живот, ако се грижат за хората в този свят, всички ще бъдат изненадани от резултатите. Хората около нас ще виждат нашите дела на любов и милост всеки ден. Не е ли това семейството, което трябва да бъдем в Христос?

 

Молитва: Боже, изпълни ни с ревност да бъдем истински Твои служители във всичко, което правим. Нека най-голямото ни желание е да служим – на Теб и на хората. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ни дава сила, за да служим.

Анди Бейкър (Тенеси)

 

Да се молим за: СЛУЖИТЕЛИТЕ В АВИОКОМПАНИИ.

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply