Да приемем помощта

Прочит: Изход 14:9-18

„Господ ще воюва за вас, а вие бъдете спокойни.“
(Изход 14:14)

Една сутрин, докато бяхме на почивка, с дъщеря ми отидохме да се поразходим по плажа. Там видяхме един малък рак, който с всички сили се опитваше да влезе във водата, но вълните го връщаха обратно към пясъка. След всяка вълна ракът се насочваше обратно към водата, готов да продължи своя път. Всички се засмяхме, защото виждахме, че няма шанс. Той рано или късно щеше да се измори и да остане на брега като храна за чайките.
Един човек намери пръчка и я насочи към рака, за да се захване за нея и да го хвърли във водата, но той явно се изплаши и веднага изправи щипките си в отбранителна позиция. Ракът изглеждаше толкова смешен, изправен срещу човека! Накрая едно момче хвърли върху него пясък, за да го спре, загреба го с по-голямо количество пясък и го изхвърли в океана.
Колко много приличам на този рак! Как се боря, когато Бог ми изпраща помощ! Всъщност е ясно, че ще страдам, когато се заблуждавам, че знам кое е най-доброто за мен. Но когато всичките ни усилия се провалят, нека не забравяме, че можем да се доверим напълно само на Бога, Който нежно ни води там, където трябва да е нашето място.

Молитва: Боже, помогни ни да се осъзнаем, когато започнем да разчитаме само на себе си, и да се обърнем към Теб. Амин.

Мисъл за деня: Бог ме призовава да приема помощта, която другите ми предлагат.
Каролин Чапман (Мисури)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СА НА ПОЧИВКА.

Остави коментар

Live Reply