Да принасяме плод

Прочит: Псалм 92:12-15

 

„Не вие избрахте Мен, но Аз избрах вас и ви определих да излезете в света и да принасяте плод, и плодът ви да бъде траен; и каквото и да поискате от Отца в Мое име, да ви даде. Това ви заповядвам, да се обичате един друг.“

                                                                        (Йоан 15:16-17)

 

По време на екскурзията ми с моя съпруг по Адриатическото крайбрежие ни показаха един остров, наречен Бриджуни. Разказаха ни, че там има маслиново дърво на 1700 години, което все още принася плод всяка година. То е устояло векове наред на всякакви промени. Може би е дало живот на още много маслинови дръвчета, които също дават плод.

Историята на маслиновото дърво ме накара да се замисля за плодовете, които аз принасям в живота си. Устоявам ли на бурите и трудните моменти, продължавам ли да принасям плодове търпеливо, без да мисля какво ме очаква? В днешния цитат Исус ни казва, че ни е избрал, за да принасяме траен плод.

Духовните плодове – любов, мъдрост, мир, радост – остават много след нас, защото са вечни. Всички те се раждат от малките дела, които правим тук, в земния си живот, и които отразяват Божията любов в света.

 

Молитва: Боже, помагай ни да бъдем верни Твои служители, като принасяме плодове на любов и помагаме на хората. Молим се в името на Христос. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ни помага да принасяме плод за вечен живот.

Ан Кремънс (Минесота)

 

Да се молим за: ТЪРПЕНИЕ В ПРИНАСЯНЕТО НА ДУХОВНИ ПЛОДОВЕ.

 

 

Остави коментар

Live Reply