Да продължим

Прочит: Второзаконие 31:1-8

 

„Господ, Той е, Който ходи пред теб, Той ще бъде с теб; няма да се оттегли, нито ще те изостави; не бой се!“

(Второзаконие 31:8)

 

Преди няколко години, когато смених работното си място и се преместих в друг град, се наложи да оставя двамата си синове, които вече бяха станали млади мъже. Освен това трябваше да се разделя с много дългогодишни приятели. Докато се опитвах да се справя с новите обстоятелства в живота си, ми откриха рак. Здравето ми рязко се влоши и животът ми тръгна стремглаво надолу. Промених се много. Но всеки се променя.

Ние сме Христови последователи и когато се налага да променим живота си, да си тръгнем и да се разделим с хора и места, не бива да губим надежда, защото имаме обещанието за Божията вечна любов и милост. Някои етапи от житейския ни път са твърде дълги и мъчителни, други ни носят радост. Свободата да се променим, да се доверим и да продължим напред всъщност е дар от Бога.

Където и да се намираме, Господ е с нас. Може би ще срещнем нови приятели, може да заживеем в нов град, възможно е да се наложи да преминем през неочаквани здравословни изпитания, да изгубим близки хора.

Днес аз благодаря на Бога за Неговото неизменно присъствие в моя живот – в радостните и в тежките моменти. Когато преминаваме през промени, трябва да сме отворени за новото. То може да е по-любящо сърце, повече смелост, повече мир.

 

Молитва: Боже, Ти си с нас през целия ни живот. Помагай ни да се уповаваме на Твоята вярност и любов, когато сме изправени пред важни промени в нашия живот. Амин.

 

Мисъл за деня: Можем да приемем промяната и да продължим напред, защото Бог ни обича и е милостив.

Санди Мар (Канада)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ ПРЕМЕСТВА НА НОВО МЯСТО.

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply