Да проходя отново

Прочит: Исая 40:27-31

„Ако падне, няма да се повали, защото Господ подпира ръката му.“
(Псалм 37:24)

След операцията, която претърпях, трябваше да премина през физиотерапия, която трябваше да възстанови мускулната дейност на крака ми. Тя започва с лек масаж, след което правя определени упражнения. Накрая се опитвам да ходя, като се държа здраво за помощно приспособление. Целта е да приуча крака си отново да се движи нормално. Всичко това отнема време и много усилия, но си струва. С всеки изминал ден се чувствам все по-силна.
Осъзнавам, че се нуждая от подобна дисциплина в духовния си живот. Често започвам да се „препъвам“, защото пропускам да чета Библията и да се моля, забързана да изпълня многото си задачи. Постепенно обаче духовните ми мускули се отпускат и аз ставам неспособна да крача напред и да преодолявам трудностите. За щастие, молитвата, размишлението над Словото, богослуженията ме заздравяват и ми помагат да продължа по пътя.
Когато дойдат трудности и започна да се препъвам, Бог ме хваща за ръка, привдига ми и обновява духа ми, за да продължа своя път.

Молитва: Господи, благодарим Ти, че си с нас в житейските трудности. Молим Те, усилвай желанието ни да се приближаваме към Теб. Амин.

Мисъл за деня: Когато се препъваме, Бог е близо, за да ни хване за ръка и да ни помогне да се изправим.
Сюзан Уолкър-Спринг (Ню Йорк)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ СЛЕД ОПЕРАЦИЯ.

Остави коментар

Live Reply