Да се адаптираш

Прочит: Битие 12:1-9

 

„Бог е прибежище и сила за нас… затова няма да се уплашим, ако би се и земята поклатила и планините се преместили…“

                                                                             (Псалм 46:1-2)

 

Планът ни беше съвсем прост: в понеделник трябваше да се изкачим на планината Света Елена, за да се полюбуваме на нейната красота. Във вторник щяхме да достигнем до един висок връх, където обаче всичко се обърка, защото имаше много сняг и не можахме да спазим предварително начертания маршрут. Трябваше да се приспособим към неочакваните условия.

В много сфери в живота си трябва да се приспособяваме, често към трудни условия. За да спрем да се питаме „Защо?“ и да започнем да търсим конкретни начини да се справяме, трябва да позволим на Бога да ни води и да ни покаже различни хоризонти. Той никога няма да ни остави на непознато и опасно място сами.

Живеем в свят, който често ни изненадва, и често да се адаптираме е най-доброто решение, което можем да вземем. Ако имаме пълна вяра в любовта на Исус Христос – нашият верен Помощник, Учител и Водач, ако се уповаваме на силата на Святия Дух, ще имаме това, което ни е необходимо, за да се изправим пред лицето на изпитанията.

 

Молитва: О, Исусе, учи ни да търсим Теб и Твоето водителство, когато животът ни поведе в неочаквана посока. Молим се така: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

 

Мисъл за деня: Понякога е най-добре да се адаптираме.

Ричард Гарланд (Роуд Айлънд)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ИЗПРАВЯТ ПРЕД НЕЖЕЛАНИ ПРОМЕНИ.

Остави коментар

Live Reply