Да се хванем за Бога

Прочит: Марк 5:21-34

 

„Да! И в долината на мрачната сянка ако ходя, няма да се уплаша от зло; защото Ти си с мен; Твоят жезъл и Твоята тояга – те ме утешават.“

(Псалм 23:4)

 

След като ми оперираха коляното, жена ми постави специални дръжки из къщата, за да мога да ходя. Те бяха изключително полезни. Усетех ли, че не мога да стъпя стабилно, се хващах и продължавах спокойно.

Слабите колена не са единствената причина да разчитаме на помощ. Когато животът ни засипе с проблеми, се хващаме за всичко, което може да ни измъкне от затруднението. Няма да прозвучи добре, ако кажем, че се хващаме и за Бога, но много от нас го правят. Често, когато сме в стресова ситуация, не размишляваме, не изучаваме Библията, не се молим, а просто викаме „Помощ!“. Ние просто се хващаме за Бога като удавници.

В днешния прочит една жена се докосва до дрехата на Исус и получава изцерение. Но ние често не просто искаме да се докоснем до Неговата дреха, а да я сграбчим с двете ръце! Вярата ни в Бога е най-голямата помощ. Когато страдаме заради болка в колената, финансови и емоционални проблеми, загубата на близък, Бог може да ни помогне така, както никой и нищо  в този свят не може. Той ни дава мъдростта, силата, прозрението – а понякога и чувството за хумор – от които се нуждаем, за да се справим с проблемите. Насърчително е да знаем, че Бог винаги ни оказва подкрепа, не само в този свят, но и за вечността.

 

Молитва: Благодарим Ти, святи Боже, че винаги си до нас и ни помагаш във време на беда. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог винаги е готов да ми помогне.

Филип Райс (Мичигън, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ СЛЕД ОПЕРАЦИЯ.

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply