Да се молим един за друг

Прочит: Яков 5:13-16

„Благодаря на моя Бог всеки път, когато си спомням за вас, винаги, във всяка моя молитва, като се моля за всички вас с радост.“
(Филипяни 1:3-4)

„Молиш ли се? Искаш ли да се помоля за теб и за мен?“ Лежах и чаках да започне операцията, а тези думи чух от хирурга. Аз му благодарих и той се помоли. Това ми донесе спокойствие и сигурност. Оттогава често се замислям как животът ми е благословен с молитвите на хората за мен. Родители, учители, хора от църквата в Ню Джърси и Флорида, а и от целия свят, колеги в служението – списъкът е огромен. Техните молитви са важна част от моя живот.
Тези спомени ме карат да се замисля какво е за мен участието в молитвеното служение. Навсякъде около нас има хора, които се нуждаят от Божието докосване и копнеят да разберат, че някой се интересува и се моли за тях. Ако отворим очите и ушите си, ще видим техните нужди, които Бог снабдява чрез Своите служители. Нашето предложение да ги подкрепим в молитва може да им донесе надежда и да ги насърчи, че не са сами в проблемите. Не можем да задоволим всички нужди, но можем да се молим. Нашият Бог ще чуе молитвите и ще даде отговор.

Молитва: Господи Боже, покажи ни нуждите на хората около нас, за да им носим надежда и мир, като им служим и се молим за тях. В името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Думите „ще се моля за теб“ показват на човека, че някой се интересува от него.
Робърт Байър (Флорида)

Да се молим за: ХИРУРЗИТЕ.

Остави коментар

Live Reply