Да се помолим сега

Да се помолим сега

Прочит: Ефесяни 6:17-20

 

„Голяма сила има усърдната молитва на праведния човек.“

                                                                       (Яков 5:16)

 

Мъжкото ни събрание за библейско изучаване тъкмо беше приключило, аз бях тръгнал към вратата, но преди да изляза, помолих Тимъти да се моли за един мой проблем. Очаквах той да се съгласи, но да го направи по-късно. За моя изненада, отговорът му беше: „Добре, нека се помолим“.

Толкова е лесно да обещаеш на някого, че ще се молиш за него, и после да се впуснеш в своето ежедневие, забравяйки веднага за човека в нужда. Признавам си, че аз също не веднъж забравям обещанието си да подкрепя някого в молитва.

Огромна привилегия е възможността да се молим за другите, да искаме от Бога да помогне на нашите братя и сестри. Да се застъпваш за чуждите проблеми, е истинско благословение!

Никога няма да забравя онзи момент, когато Тимъти се помоли за мен. Сега ако някой поиска да се моля за него, аз отвръщам: „Добре, хайде да го направим веднага“.

 

Молитва: Боже, Който си всезнаещ и винаги присъстваш в нашия живот, благодарим Ти за благословението на молитвата и за мира, който получаваме, когато се обръщаме към Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Застъпническата молитва е привилегия.

Рич Робертсън (Тексас)

 

Да се молим: МЪЖКИТЕ СЪБИРАНИЯ В ЦЪРКВАТА.

 

Остави коментар

Live Reply