Да слушаме Божия глас

Прочит: Йоан 10:1-6

„Той ти е показал, човече, какво е доброто; и какво иска Господ от теб: не е ли да вършиш праведното, да обичаш милост и да ходиш смирено със своя Бог?“
(Михей 6:8)

Аз съм треньор по плуване на параолимпийци и имам честта да работя с плувци на различна възраст. Повече от десет години се радвам на това да получавам повече, отколкото давам. Състезателите ни се явяват на местно, национално и международно ниво и често печелят.
Наскоро тренирах за състезание един незряща жена. Опитахме различни начини за помощ при плуването, но най-ефективно се оказа треньорът да плува пред нея и да ѝ говори. Тя чуваше гласа му и плуваше в тази посока, като се учеше какво трябва да прави. Тъй като не виждаше стената на басейна, сложихме топка за тенис на едно въже, за да я предупреждава, че наближава, и да не си удари главата.
Бог също ходи пред мене и ми дава насоки. Макар не винаги да забелязвам това, аз знам, че е близо и се грижи за мен. Когато чувам Божия глас, напредвам бързо, чувствам се по-уверен и имам по-добри резултати. Понякога пропускам „предупредителната топка“ и се удрям в стената. Но дори тогава съм спокоен и знам, че Господ ще бъде с мене, когато потегля отново.

Молитва: Боже, благодарим Ти, че ходиш пред нас и ни показваш пътя. Когато паднем, благодарим Ти, че оставаш до нас, за да се изправим отново. Амин.

Мисъл за деня: Днес ще слушам Божието водителство.
Джон Кръдън (Вирджиния)

Да се молим за: ПАРАОЛИМПИЙЦИТЕ.

Остави коментар

Live Reply