Да слушаме

Прочит: Матей 13:9-17

 

„Който има уши да слуша, нека слуша.“

(Матей 13:9)

 

Аз започнах да губя слуха си още когато бях на тридесет години и криех това до последно. Но когато проблемът започна да се отразява сериозно на разговорите с колегите и семейството ми, осъзнах, че се нуждая от помощ. Откриха ми заболяване, което наложи шест операции за четири години. Сега чувам по-слабо с дясното ухо, а с лявото почти не чувам, затова разчитам на специално апаратче. Открих колко много съм изпуснала, преди да го сложа. Без него бързо се изнервях по време на разговор, защото изгубвах търпение.

Осъзнавам, че това понякога се отнася и за духовния ми живот. Когато не отделям достатъчно време да слушам Бога и да Му говоря, аз губя от плодовете на Духа и ставам все по-неспокойна. Прекрасно е, че с Бога мога да общувам по толкова различни начини: чрез природата, чрез другите хора, чрез Неговото слово. Благодарна съм, че слабият ми слух никога не може да попречи на това общение.

 

Молитва: Боже, Дарителю на всяко добро, благодарим Ти, че можем да чуваме Твоя глас дори ако физическият ни слух е увреден. Отваряй сърцата ни за различните начини, по които можем да Те познаваме по-добре. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Как мога да чуя Божия глас днес?

Тара Отис (Небраска)

 

Да се молим за: ХОРАТА СЪС ЗАГУБА НА СЛУХА.

 

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply