Да служиш с радост

Прочит: Римляни 12:4-8

 

„Във всичко ви показах, че като се трудите така, трябва да помагате на немощните и да помните думите на Господ Исус, как Той е казал: По-блажено е да дава човек, отколкото да получава.“

                                                                               (Деяния 20:35)

 

Моят съпруг Бил е много любознателен и това му помага да учи нови неща. Той, например, никога не се притеснява да опита да поправи нещо счупено. Когато бил млад, помагал на семеен приятел в сервиз за коли. Бил постоянно разглеждал и пробвал автомобилните части и научил имената на всички тях.

Многократно съм се убеждавала в способността на съпруга си да майстори и поправя – не само вкъщи, но и за приятели и в църквата. В един момент ми беше омръзнало всеки да го вика за нещо, дори преди да са му казали „Здравей“. Но веднъж се замислих, че това, което Бил умее, е дар от Бога. Гледната ми точка коренно се промени.

Питам се помагам ли на някого със своите дарби и таланти. Мога ли да правя услуги безвъзмездно? Бил прави точно това, което Бог иска от нас – дава, без да очаква да получи нещо в замяна. Хора като него са пример за истинско служение.

 

Молитва: О, Боже, помагай ни да откриваме своите дарби и да служим на другите с тях, без да очакваме отплата. Амин.

 

Мисъл за деня: Това дали давам с радост, без да очаквам нещо в замяна, е изпитание за моята вяра в Бога.

Дебора Бърк Хендерсън (Масачузетс)

 

Да се молим за: АВТОМЕХАНИЦИТЕ.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply