Да споделиш

Прочит: Матей 14:13-21

„… макар и да търпят голямо утеснение, пак великата им радост и дълбоката им беднотия дадоха повод да преизобилва богатството на тяхната щедрост.“
(2 Коринтяни 8:2)

Огънят тръгна бързо към апартаментите и скоро цялата сграда беше почти разрушена. Повече от 80 човека изгубиха живота си сред пламъците. Стотици вече нямаха дом, много останаха на улицата без нищо. Още преди потушаването на пожара много съседи събраха храна и дрехи и се притекоха на помощ. Някои дори предложиха да приютят пострадали хора.
Институциите не можеха да се справят толкова бързо с всички щети и съседи и неправителствени организации помага с каквото могат. Също като споменатите в днешния прочит македонци, тези бедни хора не се поколебаха да споделят това, което имат, с другите.
Не бива да разчитаме на това, че някой друг ще помогне на хората в нужда. В историята за нахранването на множеството от Исус учениците Му казаха да изпрати хората, които вече бяха гладни, да си купят нещо за храна. Но Исус каза: „дайте им вие да ядат“ (Матей 14:16). Андрей доведе едно момче, което можеше да сподели храната си с останалите (Йоан 6:8-9). Всеки от нас може да бъде това момче, ако сме Божите ръце и крака, които носят утеха на наранените.

Молитва: Господи, дай ни днес насъщния хляб и желание да го споделяме с другите. Амин.

Мисъл за деня: Днес ще споделям с другите това, което Бог ми е дал.
Бил Финдли (Обединеното кралство)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е ИЗГУБИЛ ДОМА СИ ПРИ ПОЖАР.

Остави коментар

Live Reply