Да срещнеш Бога

Прочит: 1 Коринтяни 2:9-16

 

„Там ще се срещам с теб; и отгоре на умилостивилището, между двата херувима, които са върху ковчега с плочите на свидетелството, ще говоря с теб за всичко, което ще ти заповядвам за израелтяните.“

(Изход 25:22)

 

Бях на двадесет години и работех в информационния отдел в една болница. Офисът ми се намираше близо до паркинга, затова в обедната почивка се разхождах на слънце. Често ходех до болничния параклис, където за пръв път видях „Духовна манна“. Бях повярвала съвсем скоро и имах голямо желание да срещна Бога и да чуя гласа Му. Той ми проговори чрез това молитвено ръководство и думите на Библията.

Днес това желание не е угаснало и продължавам да чувам Божия глас в историите, които чета всеки ден във времето си за молитва. Моля се: „Господи, говори ми чрез Своето слово“. И Той го прави!

В днешния стих от книгата Изход Бог казва на Мойсей как ще се среща с него в скинията. За щастие, днес Святият Дух живее в нас и можем да се срещаме с Бога през целия ден, всеки ден. Той е нашият извор на любов, прошка, насърчение, поучение и водителство. Надявам се да продължавам да раста всеки ден в молитвите и срещите с Бога.

 

Молитва: Отче, благодарим Ти за Твоето слово и за Святия Дух. Благодарим Ти за възможността да идваме при Теб по всяко време и за това, че ни даваш уши и сърца, за да чуваме Твоя глас. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да се срещам с Бога всеки ден, по всяко време.

Ирен Чомики (Тексас, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО РАБОТЯТ В ОТДЕЛ ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ.

 

Остави коментар

Live Reply