Да срещнеш Бога

Прочит: Йоан 14:5-14

 

„Вие изследвате Писанията, понеже мислите, че в тях имате вечен живот и те са, които свидетелстват за Мен.“

                                                                                      (Йоан 5:39)

 

Една сутрин, докато си пиех кафено, съвсем близо до мен долетя пъстроцветно колибри и започна да кръжи около лицето ми. Усещах движението на въздуха от малките му крилца. Явно за него аз бях също толкова удивителна, колкото то за мен.

Реших да науча колкото може повече неща за тези малки птици – навиците и местата, където живеят, с какво се хранят и какви видове цветя обичат. Исках да прекарам повече време с тези прекрасни създания.

Всъщност така става при всяко общуване – колкото по-близък си с нещо или с някого, толкова по-голямо желание изпитваш да го опознаваш повече. Това се отнася и за търсенето на Бога. Библията ни казва как да общуваме с Него и как да ставаме по-близки в това общение. Познаването на Бога означава среща с Него и ако истински преживяваме Христовата любов в живота си чрез Писанието и в различни обстоятелства, винаги ще искаме още.

 

Молитва: Желанието на нашите сърца е да Те познават повече, Господи Исусе. Благодарим Ти за Твоята любов, която винаги ни приближава към Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Исус дойде на тази земя, за да познаем Бога.

Сюзан Макбрайд (Флорида)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ТЪРСЯТ БОГА.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply