Да търсим Бога

Прочит: Псалм 19:1-9

 

„… славете небесния Бог, защото милостта Му трае до века.“

(Псалм 136:26)

 

Като всички семейства, и ние имаме вкъщи снимки по стените. Обикновено ги възприемаме като част от интериора. Понякога спирам, за да ги разгледам по-внимателно. Те ми напомнят за щастливи моменти от различни етапи в живота на нашите деца и внуци. Някои от снимките са от специални поводи като сватба или първи учебен ден, други са снимани без предварителна подготовка, но всички са ценни за мен. Те ме връщат в друго време и са начин да споделя емоциите си с хората, които ми гостуват. Напомнят ми са усмивките, жестовете и добротата на роднини, които вече живеят далече или са починали. За мен е радост да връщам тези спомени с любимите хора.

Също като снимките по стените вкъщи, много неща наоколо ми напомнят за Бога, а аз често дори не ги забелязвам. Мога да видя красотата на творението, докато разглеждам градината. Мога да почувствам Божията любов, докато общувам с приятели. Библията ми казва колко много Бог ме обича и как и аз трябва да Го обичам. Нека винаги ценим близостта и любовта на Бога и да ги споделяме с хората.

 

Молитва: Отче, благодарим Ти, че можем да Те открием навсякъде около нас. Помагай ни да споделяме любовта Ти с хората. Амин.

 

Мисъл за деня: Къде виждам нещо, което ми напомня за Бога днес?

Мег Манган (Австралия)

 

Да се молим за: ФОТОГРАФИТЕ.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

 

Остави коментар

Live Reply