Да устоим

Прочит: Матей 7:24-29

„И така, всеки, който чуе тези Мои думи и ги изпълнява, ще се оприличи на разумен човек, който е построил къщата си на канара.“
(Матей 7:24)

След дълго боледуване, смъртта на татко не ни изненада, но когато това се случи, сякаш целият свят се срина под краката ми. Чувствах, че нямам здрава почва.
Погребението се състоя в църквата, от която баща ми беше част през целия си живот, църквата, където с майка ми бяха отгледали четирите си деца. Когато влязох в познатата сграда, си припомних как преди десетилетия татко носеше пръст за ремонта при нейното разширяване. Това ми даде усещането, от което се нуждаех – че почвата под краката ми е достатъчно здрава.
В ума ми се заредиха и други спомени от детството – татко четеше Библията, молеше се, слушаше, задаваше въпроси, помагаше на хората. Всичко това ме увери, че той беше изградил живота си на основата на вярата. Също като разумния човек от днешната притча, който е построил къщата си на канара, ние можем да основем живота си на Бога. Силната вяра ще ни носи утеха, насърчение и сили да устоим на изпитанията.

Молитва: Боже, усилвай нашата вяра. Помагай ни да Ти се доверяваме и да пребъдваме в Твоята любов дори във време на изпитания. Амин.

Мисъл за деня: Какво показват думите и делата ми за моята вяра в Бога?
Марти Уилямс-Мартин (Тенеси)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СКЪРБЯТ ОТ ЗАГУБАТА НА РОДИТЕЛ.

Остави коментар

Live Reply