Да вярваш, без да виждаш

Прочит: Йоан 20:24-29

 

„Защото този Бог е наш Бог до вечни векове; Той ще ни ръководи дори до смърт.“

                                                                             (Псалм 48:14)

 

И моята вяра, също като тази на Тома (Йоан 20:24-29), намалява, когато не виждам отговор на своите молитви. Открих какво е истинска вяра благодарение на една жена, която изгуби зрението си.

Тя започна да посещава специално училище за незрящи, за да се научи как да се справя в това състояние. Един ден преподавателите заведоха незрящите си ученици на рафтинг. Там всички трябваше да се спуснат с гумени лодки по водите на буйна река между множество камъни. Представих си колко плашещо е да чуваш шума от бучащата вода и блъскането на лодките в камъните, без да можеш да видиш каквото и да било.

Попитах тази жена как е успяла да се справи с нещо, което малко хора биха се съгласили да направят. „Доверих се на водача – отвърна тя. – Слушах и изпълнявах всичките му инструкции, защото той знаеше къде отиваме и през какво ще преминем.“

Жената е вярвала на водача и се е доверявала на всичките му инструкции. Исус иска същото от нас – да живеем не само според това, което виждаме, но с Божието слово и следвайки водителството на Святия Дух, Който говори на нашите сърца. Ще има ситуации, които ще ни объркват, но Бог винаги ще ни води.

 

Молитва: О, Боже, давай ни вяра и ни напомняй, че знаеш бъдещето, макар ние да не го виждаме. Амин.

 

Мисъл за деня: Ние не виждаме бъдещето, но Бог го знае и ни води по пътя.

Джеймс Бол (Мериленд)

 

Да се молим за: ИНСТРУКТОРИТЕ ПО РАФТИНГ.

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply