Да засадим семената

Прочит: 1 Коринтяни 3:6-9

 

„Аз насадих, Аполос напои, но Господ прави да расте.“

(1 Коринтяни 3:6)

 

Обичам да работя в градината. Изумявам се как малките семена, които засяваме, стават толкова големи растения, които ни дават зеленчуци или красиви цветя. Зеленчуците са неизменна част от моята храна, а цветята ме радват. Всеки ден, когато работя в градината, си припомням за Божията мъдрост, която е промислила от малки семена да добиваме домати, боб, краставици или грах. Аз подготвям почвата и се грижа да има слънчева светлина. После засявам семената и ги поливам. Не мога обаче да ги накарам да растат, само Бог може да осигури техния растеж.

В духовния си път можем да засяваме семената на вярата, като споделяме какво Бог е направил за нас, вършейки дела на любов в името на Исус и разказвайки за Неговата спасителна милост. Крайният резултат – хората да отидат при Христос – не е в нашата власт, както не е в нашата власт да накараме семената да растат, но сме Божи съработници в засаждането и отглеждането.

 

Молитва: Небесни Отче, нека засаждаме семената на любов, които Ти ще направиш да растат. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Как ще засявам семената на Божията нива днес?

Върнър Гатри (Алабама, САЩ)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ОТГЛЕЖДАТ НАШАТА ХРАНА.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply